Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 45 €

Πως να φροντίσετε το στήθος σας κατά τον θηλασμό

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού θα παρατηρήσετε το στήθος σας να αλλάζει και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό! Το στήθος προσαρμόζεται ώστε να μπορεί να φροντίσει το μικρό σας θαυματάκι! Οι ορμόνες της εγκυμοσύνης ενεργοποιούν τον ιστό παραγωγής γάλακτος στο στήθος σας ώστε να αναπτυχθεί και να προετοιμαστεί για την παραγωγή μητρικού γάλακτος. Στη συνέχεια, μετά τη γέννηση του μικρού σας, η παραγωγή μητρικού γάλακτος ξεκινά… και μαζί με αυτήν και το μαγικό ταξίδι του θηλασμού. ❤️

💡Στο άρθρο μας συγκεντρώσαμε τις συμβουλές που χρειάζεστε ώστε να φροντίσετε το στήθος σας κατά την περίοδο του θηλασμού.

 

Είναι φυσιολογικός ο πόνος στο στήθος κατά τη διάρκεια του θηλασμού; 🤔

Κάθε γυναίκα βιώνει τον θηλασμό διαφορετικά και μπορεί να αναρωτιέστε αν ο πόνος που αισθάνεστε είναι φυσιολογικός ή όχι.

Είναι απόλυτα φυσιολογικό να αισθάνεστε λίγο πόνο ή ευαισθησία στο στήθος σας όταν το μωρό σας θηλάζει, ειδικά τις πρώτες φορές. Τούτου λεχθέντος, εάν αισθάνεστε πόνο ή ευαισθησία στη θηλή για το σύνολο ή το μεγαλύτερο μέρος μιας τροφής, είναι καλύτερο να ζητήσετε βοήθεια από έναν σύμβουλο γαλουχίας.

 

Φροντίδα του στήθους κατά τον θηλασμό 💗🤱

Η σωστή φροντίδα, η ευαισθητοποίηση και η υγιεινή είναι ιδιαίτερα σημαντικά για να σας βοηθήσουν να νιώσετε πιο άνετα και να αποφύγετε ορισμένα πιθανά προβλήματα θηλασμού, όπως μόλυνση ή πόνο στις θηλές. Καθώς το στήθος σας γεμίζει με μητρικό γάλα, μπορεί να εμφανίσετε διόγκωση του μαστού, ευαισθησία ή να αισθάνεστε «μυρμήγκιασμα». Όλες αυτές είναι φυσιολογικές εμπειρίες που μπορούν να βοηθηθούν από την επιμελή φροντίδα του μαστού.

Οι σημαντικότερες συμβουλές για να φροντίσετε το στήθος σας

  • Ακολουθήστε τους κανόνες υγιεινής: Πλύνετε καλά τα χέρια σας πριν αγγίξετε το στήθος σας. Διατηρήστε το στήθος και τις θηλές σας καθαρά πλένοντάς τα καθημερινά με ζεστό νερό στο ντους ή στο μπάνιο. Επίσης, αποφύγετε τη χρήση σαπουνιού στο στήθος σας. Το σαπούνι μπορεί να προκαλέσει ξηρό, σκασμένο και ερεθισμένο δέρμα. Επίσης, με το σαπούνι μπορεί να αφαιρέσετε τα φυσικά έλαια που παράγονται γύρω από τις θηλές και τις βοηθούν να διατηρούνται καθαρές και ενυδατωμένες.

 

  • Αλλάζετε συχνά επιθέματα στήθους: Εάν χρησιμοποιείτε επιθέματα στήθους για την απορρόφηση του μητρικού γάλακτος από το στήθος που διαρρέει λόγω της υπερπαραγωγής, φροντίστε να τα αλλάζετε όταν βραχούν, καθώς η υγρασία μπορεί να προκαλέσει την ανάπτυξη μικροβίων. Τα καθαρά, στεγνά επιθέματα στήθους μπορούν να βοηθήσουν στην πρόληψη του πόνου στις θηλές και στην πρόληψη της μαστίτιδας.

 

  • Φοράτε κατάλληλο σουτιέν για την υποστήριξη του στήθους: Επιλέξτε ένα υποστηρικτικό σουτιέν θηλασμού ή ένα κανονικό σουτιέν που εφαρμόζει καλά, αλλά δεν είναι πολύ σφιχτό. Προτιμήστε βαμβακερό ύφασμα καθώς το βαμβάκι είναι μια εξαιρετική επιλογή αφού επιτρέπει στο δέρμα σας να αναπνέει.

 

  • Βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας θηλάζει σωστά: Το να θηλάζει σωστά το μωρό σας, χωρίς να πληγώνει τις θηλές, και να θηλάζει πολύ συχνά —τουλάχιστον κάθε 2 έως 3 ώρες— μπορεί να βοηθήσει στην πρόληψη της ανάπτυξης επώδυνων προβλημάτων του μαστού, όπως επώδυνες θηλές, διόγκωση του μαστού, απόφραξη των γαλακτοφόρων πόρων και μαστίτιδα. Η θέση θηλασμού θα πρέπει είναι άνετη τόσο για τη μητέρα, όσο και για το μωρό, ενώ πρέπει να αποφεύγεται η απότομη απομάκρυνση του μωρού από το στήθος, λόγω πιθανών τραυματισμών. Δείτε στο άρθρο μας τις 10 καλύτερες θέσεις θηλασμού για να δοκιμάσετε.

 

  • Αντιμετωπίστε σωστά τον πόνο στις θηλές: Αφού θηλάζετε το μωρό σας, για να θεραπεύσετε (και να αποτρέψετε) τον πόνο στις θηλές, χρησιμοποιήστε μια κρέμα θηλών ή λίγο από το μητρικό γάλα σας στις θηλές. Αφήστε το να απορροφηθεί φυσικά. Εάν έχετε πληγωμένες θηλές, μιλήστε με το γιατρό σας ή με έναν σύμβουλο γαλουχίας. Μην χρησιμοποιήσετε λοσιόν ή κρέμες χωρίς να συμβουλευτείτε πρώτα με τον γιατρό σας, καθώς ορισμένα προϊόντα μπορούν να βλάψουν το μωρό σας ή να ερεθίσουν ακόμη περισσότερο το δέρμα σας.

 

  • Αποτρέψτε το δάγκωμα: Το μωρό σας μπορεί να βγάλει δόντια στον 3ο – 4ο μήνα. Για να βοηθήσετε στην πρόληψη του δαγκώματος, σταματήστε την αναρρόφηση αμέσως μόλις τελειώσει ο θηλασμός ή εάν αποκοιμηθεί. Για να σταματήσετε την αναρρόφηση του, γλιστρήστε το δάχτυλό σας στο στόμα του.

Επίσης, αν χρησιμοποιείτε θήλαστρο, βεβαιωθείτε ότι έχει την κατάλληλη εφαρμογή στους μαστούς και τις θηλές σας και να είστε πολύ προσεκτική στην τοποθέτηση και αφαίρεσή του.

 

Ελπίζουμε οι συμβουλές μας να σας βοηθήσουν να απολαύσετε με το μικρό σας το όμορφο ταξίδι του θηλασμού.

Εμείς στην Kendamil γνωρίζουμε και υποστηρίζουμε την υπεροχή του μητρικού γάλακτος. Επίσης στεκόμαστε διπλά στις μαμάδες για όποια απόφαση πάρουν και προσφέρουμε το καλύτερο δυνατόν μετά το θηλασμό. Από τη δική μας οικογένεια για τη δική σας με αγάπη! ❤️

✨Αν χρειάζεστε κάποια βοήθεια μπορείτε να επικοινωνήσετε με την ομάδα μας εδώ.

 

Σημαντική σημείωση: Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για το βρέφος. Πάντα να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας.

Χρήσιμες συμβουλές

Διάρροια σε βρέφη και νήπια

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να ανησυχείτε με διάφορα θέματα της καθημερινότητάς του ……όπως για παράδειγμα τα κακά του! Αν θεωρείτε ότι το μωρό σας κάνει συχνές και υδαρής κενώσεις, τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο. Η ομάδα μας έχει συγκεντρώσει για εσάς τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε αν το μωρό σας εμφανίζει διαρροϊκές κενώσεις.

Διατροφή

Τι να κάνετε όταν το μωρό σας δεν πίνει το γάλα του

Ως γονιός, η προτεραιότητά σας είναι να εξασφαλίσετε την υγεία και την ευτυχία του μωρού σας. Όμως, όταν το μωρό σας αρνείται να πιει το γάλα του, μπορεί να νιώσετε ανησυχία και αγωνία. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση με αγάπη, κατανόηση και ψυχραιμία.
Η ομάδα της Kendamil έχει συγκεντρώσει χρήσιμες συμβουλές και tips που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτήν τη νέα πρόκληση.

Χρήσιμες συμβουλές

Πως να ταΐσετε το μωρό σας όταν ταξιδεύετε

Το να ταξιδεύεις με ένα μικρό μωρό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό και να σας αγχώνει, αλλά με λίγη προετοιμασία και μερικές δοκιμασμένες γονικές συμβουλές θα αναρωτιέστε γιατί δεν ταξιδέψατε νωρίτερα! Το κλειδί για το τάισμα του μωρού εν κινήσει είναι η σωστή οργάνωση και η γνώση των επιλογών σας όσον αφορά την προετοιμασία φαγητού και την αποστείρωση του εξοπλισμού σίτισης όταν λείπετε από το σπίτι. Στο άρθρο μας έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε!

Νέα

Kendamil – αγαπημένο του μωρού σας και δικό σας

Τα βρεφικά και νηπιακά γάλατα Kendamil μεγαλώνουν μωρά σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια. Χαιρόμαστε που μεγαλώνουμε και εμείς μαζί με τα μικρά σας! Είμαστε χαρούμενοι που αναγνωρίζετε την προσπάθειά μας και την υπεροχή της μοναδικής μας συνταγής. Τα σχόλια και οι κριτικές σας είναι ο λόγος για να συνεχίζουμε να παρασκευάζουμε προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας.

Μητρικός Θηλασμός

Μετά τον τοκετό: συμβουλές για τη νέα μαμά

Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σταθούμε δίπλα σε εσάς, τις νέες μανούλες και να σας προσφέρουμε μερικές πρακτικές συμβουλές για τη φροντίδα του εαυτού σας μετά τον τοκετό. Είναι μια ευκαιρία να φροντίσετε τον εαυτό σας με την ίδια αγάπη και φροντίδα που προσφέρετε στο μωρό σας. Οπότε, αγαπημένες μαμάδες, ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί και ας δημιουργήσουμε μια εμπειρία μητρότητας που θα αγαπήσετε και θα θυμάστε για πάντα 💖.

Διατροφή

Προκαλεί το φοινικέλαιο δυσκοιλιότητα στα βρέφη;

Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ως συστατικό των βρεφικών γαλάτων, όπως και άλλα φυτικά έλαια, σε μια προσπάθεια να καλύπτονται οι απαιτήσεις του μωρού σε λιπαρά οξέα. Είναι όμως το φοινικέλαιο καλό για την εντερική υγεία του μωρού σας; Ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις από την κατανάλωσή του; Διαβάστε όλα όσα θέλετε να μάθετε στο νέο Blog μας.

Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική και πιο ωφέλιμη τροφή για τα βρέφη. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή της μητέρας είναι αναγκαία για τη διατήρηση του θηλασμού. Η εισαγωγή βρεφικού γάλακτος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον θηλασμό. Συνιστάται να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας για τη διατροφή του μωρού σας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε βρεφικό γάλα να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του προϊόντος. Η σωστή χρήση του βρεφικού γάλακτος είναι σημαντική για την υγεία του μωρού σας.

Όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στην ιστοσελίδα σχετικά με τα βρεφικά γάλατα Kendamil παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς.