Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 45 €

Προκαλεί το φοινικέλαιο δυσκοιλιότητα στα βρέφη;

To μητρικό γάλα είναι το «χρυσό πρότυπο» διατροφής για τα βρέφη επειδή περιέχει όλα όσα χρειάζεται το μωρό σας για τη σωματική του ανάπτυξη, την ανάπτυξη του εγκεφάλου και την ανάπτυξη των ιστών και των οργάνων του. Ωστόσο πολλές μανούλες είτε επειδή δεν μπορούν να θηλάσουν είτε από επιλογή αποφασίζουν να σιτίσουν τα μικρά τους με βρεφικό γάλα. Ότι κι αν αποφασίσετε, εμείς στην Kendamil είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την επιλογή σας.❤️

Αν θηλάζετε μπορείτε να διαβάσετε το Blog μας: 👉 Τα οφέλη του μητρικού γάλακτος

Αν το μωράκι σας τρέφεται με βρεφικό γάλα σίγουρα θα είναι χρήσιμο το άρθρο μας 👉 Πώς να ετοιμάσετε μπιμπερό με βρεφικό γάλα

Όσον αφορά το βρεφικό γάλα, οι κατασκευαστές είναι υποχρεωμένοι να ακολουθούν τις κατευθυντήριες οδηγίες EFSA και όλες τις ευρωπαϊκές οδηγίες για τα βρεφικά γάλατα. Με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται ότι το βρεφικό γάλα περιέχει όλα τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το μωρό σας για την υγιή ανάπτυξή του.

 

Γιατί λοιπόν προστίθεται το φοινικέλαιο στα περισσότερα βρεφικά γάλατα;🤔

Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ως συστατικό των βρεφικών γαλάτων λόγω του χαμηλού του κόστους, όπως και άλλα φυτικά έλαια, σε μια προσπάθεια να καλύπτονται οι απαιτήσεις του μωρού σε λιπαρά οξέα. Επειδή οι περισσότερες εταιρείες παρασκευής βρεφικού γάλακτος χρησιμοποιούν στη συνταγή τους αποβουτυρωμένο γάλα (που είναι πιο φθηνό) και συνεπώς «αφαιρούν» τα λίπη, προσθέτουν στη συνέχεια φοινικέλαιο και άλλα φυτικά έλαια προκειμένου να καλύψουν τις απαραίτητες συστάσεις σε λιπαρά που απαιτούνται για την ανάπτυξη των βρεφών.

Η χρήση φοινικέλαιου δεν αποτελεί την καλύτερη επιλογή για τα μωρά. Μελέτες έχουν δείξει ότι τα βρεφικά γάλατα που περιέχουν φοινικέλαιο εμποδίζουν την απορρόφηση καλών λιπαρών, τα οποία αποτελούν απαραίτητη πηγή ενέργειας για το μωρό σας και συμβάλουν στην ανάπτυξή του. Επιπλέον, το φοινικέλαιο εμποδίζει την απορρόφηση σημαντικών μετάλλων για το μωρό σας όπως το ασβέστιο. Είναι μάλιστα ανησυχητικά τα ευρήματα μελετών σε μωρά που πίνουν γάλα που περιέχει φοινικέλαιο, ότι αυτό συνδέεται με προβλήματα μετέπειτα στη ζωή, όπως μειωμένη οστική μάζα και μειωμένη οστική πυκνότητα.

 

Έχει επιπτώσεις το φοινικέλαιο στην εντερική υγεία των βρεφών;

Η σύντομη απάντηση είναι ΝΑΙ❗

Το φοινικέλαιο έχει αρνητικές επιδράσεις και στο έντερο των μωρών. Μερικά μωρά μπορεί να κάνουν πιο σκληρά κόπρανα όταν πίνουν γάλα που περιέχει φοινικέλαιο και μπορεί ακόμη να εμφανίσουν δυσκοιλιότητα. Για ποιον λόγο όμως συμβαίνει αυτό;

Όπως δείχνουν οι μελέτες, επειδή το παλμιτικό οξύ έχει διαφορετική μοριακή δομή στα φυτικά έλαια (και στο φοινικέλαιο!) σε σύγκριση με τη δομή του παλμιτικού οξέος στο μητρικό γάλα και στο πλήρες αγελαδινό γάλα, το φοινικέλαιο είναι στην πραγματικότητα ένα φτωχό υποκατάστατο του καλού λίπους πλήρους γάλακτος που βρίσκεται στο γάλα των θηλαστικών. Επειδή το παλμιτικό οξύ στο φοινικέλαιο δεν απορροφάται, όπως το παλμιτικό οξύ στο μητρικό γάλα, ενώνεται με το ασβέστιο σχηματίζοντας αδιάλυτους σάπωνες και άπεπτα σωματίδια στο έντερο του μωρού, τα οποία στη συνέχεια απεκκρίνονται από το σώμα του μωρού με την εμφάνιση σκληρότερων κοπράνων που μπορούν να προκαλέσουν μεγάλη ενόχληση στα μωρά, συμπεριλαμβανομένης της δυσκοιλιότητας.

 

Αυτός είναι και ένας από τους λόγους που το Kendamil ΔΕΝ περιέχει φοινικέλαιο🌴

Θέλουμε να δώσουμε στο μωρό σας το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα στη ζωή, γι’ αυτό το βρεφικό μας γάλα Kendamil ήταν πάντα χωρίς φοινικέλαιο. Γι’ αυτό ΔΕΝ χρησιμοποιούμε και ΔΕΝ χρησιμοποιήσαμε ποτέ το φοινικέλαιο ως συστατικό των βρεφικών μας γαλάτων. Αντίθετα, χρησιμοποιούμε ένα μείγμα λιπαρών πλήρους γάλακτος σε συνδυασμό με υγιή απαραίτητα έλαια ηλίανθου και κραμβέλαιου για να προσομοιάσουν τα απαραίτητα λιπαρά οξέα (EFAs) που βρίσκονται στο μητρικό γάλα, που είναι το καλύτερο γάλα για τα βρέφη. Αυτά τα EFAs έχουν φυσικά υψηλή περιεκτικότητα σε λινολενικό λιπαρό οξύ (ωμέγα-6) και άλφα λινολενικό λιπαρό οξύ (ωμέγα-3), δίνοντας στα μικρά μας τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζονται.

Το φυσικό λίπος πλήρους γάλακτος που περιέχουν τα γάλατα Kendamil απορροφάται ευκολότερα από το πεπτικό σύστημα του μικρού σας και ως αποτέλεσμα έχουμε μαλακότερα κόπρανα, λιγότερη εντερική δυσφορία και κλάμα. Το μικρό σας θα κοιμάται χορτάτο και ευτυχισμένο.

Με την Kendamil, να είστε βέβαιοι ότι αγοράζετε από μια μάρκα που νοιάζεται πραγματικά. Επειδή από την αρχή, έχουμε θέσει την υγιή ανάπτυξη του μωρού σας ως προτεραιότητα μας ❤️👶🌍

Αν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τη σειρά προϊόντων Kendamil, κάντε κλικ εδώ.

Μπορείτε να διαβάσετε περισσότερα για το φοινικέλαιο στα Blog μας:

 

 

Σημαντική σημείωση: Ο θηλασμός είναι καλύτερος. Το γάλα δεύτερης βρεφικής ηλικίας Kendamil είναι μόνο για μωρά άνω των 6 μηνών και πρέπει να χρησιμοποιείται ως μέρος μιας μεικτής δίαιτας. Μιλήστε με τον παιδίατρό σας.

Χρήσιμες συμβουλές

Διάρροια σε βρέφη και νήπια

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να ανησυχείτε με διάφορα θέματα της καθημερινότητάς του ……όπως για παράδειγμα τα κακά του! Αν θεωρείτε ότι το μωρό σας κάνει συχνές και υδαρής κενώσεις, τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο. Η ομάδα μας έχει συγκεντρώσει για εσάς τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε αν το μωρό σας εμφανίζει διαρροϊκές κενώσεις.

Διατροφή

Τι να κάνετε όταν το μωρό σας δεν πίνει το γάλα του

Ως γονιός, η προτεραιότητά σας είναι να εξασφαλίσετε την υγεία και την ευτυχία του μωρού σας. Όμως, όταν το μωρό σας αρνείται να πιει το γάλα του, μπορεί να νιώσετε ανησυχία και αγωνία. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση με αγάπη, κατανόηση και ψυχραιμία.
Η ομάδα της Kendamil έχει συγκεντρώσει χρήσιμες συμβουλές και tips που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτήν τη νέα πρόκληση.

Μητρικός Θηλασμός

Πως να φροντίσετε το στήθος σας κατά τον θηλασμό

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού θα παρατηρήσετε το στήθος σας να αλλάζει και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό! Στο άρθρο μας συγκεντρώσαμε τις συμβουλές που χρειάζεστε ώστε να φροντίσετε το στήθος σας και να απολαύσετε το μαγικό ταξίδι του θηλασμού.

Χρήσιμες συμβουλές

Πως να ταΐσετε το μωρό σας όταν ταξιδεύετε

Το να ταξιδεύεις με ένα μικρό μωρό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό και να σας αγχώνει, αλλά με λίγη προετοιμασία και μερικές δοκιμασμένες γονικές συμβουλές θα αναρωτιέστε γιατί δεν ταξιδέψατε νωρίτερα! Το κλειδί για το τάισμα του μωρού εν κινήσει είναι η σωστή οργάνωση και η γνώση των επιλογών σας όσον αφορά την προετοιμασία φαγητού και την αποστείρωση του εξοπλισμού σίτισης όταν λείπετε από το σπίτι. Στο άρθρο μας έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε!

Νέα

Kendamil – αγαπημένο του μωρού σας και δικό σας

Τα βρεφικά και νηπιακά γάλατα Kendamil μεγαλώνουν μωρά σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια. Χαιρόμαστε που μεγαλώνουμε και εμείς μαζί με τα μικρά σας! Είμαστε χαρούμενοι που αναγνωρίζετε την προσπάθειά μας και την υπεροχή της μοναδικής μας συνταγής. Τα σχόλια και οι κριτικές σας είναι ο λόγος για να συνεχίζουμε να παρασκευάζουμε προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας.

Μητρικός Θηλασμός

Μετά τον τοκετό: συμβουλές για τη νέα μαμά

Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σταθούμε δίπλα σε εσάς, τις νέες μανούλες και να σας προσφέρουμε μερικές πρακτικές συμβουλές για τη φροντίδα του εαυτού σας μετά τον τοκετό. Είναι μια ευκαιρία να φροντίσετε τον εαυτό σας με την ίδια αγάπη και φροντίδα που προσφέρετε στο μωρό σας. Οπότε, αγαπημένες μαμάδες, ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί και ας δημιουργήσουμε μια εμπειρία μητρότητας που θα αγαπήσετε και θα θυμάστε για πάντα 💖.

Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική και πιο ωφέλιμη τροφή για τα βρέφη. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή της μητέρας είναι αναγκαία για τη διατήρηση του θηλασμού. Η εισαγωγή βρεφικού γάλακτος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον θηλασμό. Συνιστάται να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας για τη διατροφή του μωρού σας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε βρεφικό γάλα να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του προϊόντος. Η σωστή χρήση του βρεφικού γάλακτος είναι σημαντική για την υγεία του μωρού σας.

Όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στην ιστοσελίδα σχετικά με τα βρεφικά γάλατα Kendamil παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς.