Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 45 €

Τι να κάνετε όταν το μωρό σας δεν πίνει το γάλα του

Ως γονιός, η προτεραιότητά σας είναι να εξασφαλίσετε την υγεία και την ευτυχία του μωρού σας. Όμως, όταν το μωρό σας αρνείται να πιει το γάλα του, μπορεί να νιώσετε ανησυχία και αγωνία. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση με αγάπη, κατανόηση και ψυχραιμία.
Η ομάδα της Kendamil έχει συγκεντρώσει χρήσιμες συμβουλές και tips που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτήν τη νέα πρόκληση.

Πιθανοί λόγοι για απόρριψη της φόρμουλας από το μωρό σας

Γιατί μπορεί ένα μωρό να αρνηθεί τη φόρμουλα; Ας εξετάσουμε πιθανούς λόγους για τους οποίους το μωρό σας ενδεχομένως να μην προσαρμοστεί τόσο γρήγορα όσο περιμένατε.

Δυσπεψία

Παρατηρήσετε ότι το μωρό σας παραπονιέται ή εκφράζει δυσφορία; Αυτό μπορεί να οφείλεται σε αέρια. Κατά τη διάρκεια της πέψης της τροφής, δημιουργούνται αέρια. Το ίδιο ακριβώς, που συμβαίνει στη δική σου κοιλιά, συμβαίνει και στο στομαχάκι του μωρού σου. Μερικές φορές όμως, μέσα στον πεπτικό σωλήνα του μωρού, ο οποίος ακόμα δεν έχει αναπτυχθεί πλήρως, συγκεντρώνονται μεγάλες ποσότητες αερίων και κάποιες φορές φορές αυτό μπορεί να γίνει άβολο για το μικρούλι και να αρνείται το φαγητό του.

Προτίμηση για το μητρικό γάλα

Μερικές φορές η γεύση της βρεφικής φόρμουλας μπορεί να προκαλέσει εκνευρισμό στο μωρό σας. Όταν έχει εξοικειωθεί με τη μυρωδιά και τη γεύση του μητρικού γάλακτος, μια νέα τροφή μπορεί να προκαλέσει την έκπληκτη αντίδραση του μωρού μόνο και μόνο επειδή είναι κάτι που δεν έχει γευτεί ξανά στο παρελθόν.

 

Και πως θα κάνω το μωρό μου να πιεί το γάλα του;

Αν το μωρό σας αρνείται να πιει φόρμουλα, μην ανησυχείτε. Υπάρχουν κάποια βήματα που μπορείτε να ακολουθήσετε για να το βοηθήσετε να προσαρμοστεί. Αν και απαιτεί  αρκετή υπομονή, το μικρό σας τελικά θα προσαρμοστεί.

  • Λάβετε υπόψη τα συστατικά της βρεφικής φόρμουλας

    Αν το μωρό σας αρνείται να πιεί το γαλατάκι του, η αιτία μπορεί να είναι τα συστατικά της βρεφικής φόρμουλάς. Τα μωρά μπορεί να έχουν ευαισθησίες, όπως δυσανεξία στη λακτόζη ή αλλεργία στη σόγια. Λάβετε υπόψη τα συστατικά της βρεφικής φόρμουλας, αναζητήστε εναλλακτικές λύσεις για τη διατροφή του μωρού σας που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του. Είναι δυνατόν να χρειαστεί να δοκιμάσετε πολλές επιλογές μέχρι να βρείτε αυτή που ταιριάζει καλύτερα στο μωρό σας.

  • Συνδυάστε τη βρεφική φόρμουλα με το μητρικό γάλα

    Η αλλαγή μπορεί να είναι δύσκολη για όλους, πόσο μάλλον για το μωρό σας. Μια πιο αργή, σταδιακή προσέγγιση μπορεί να βοηθήσει το μικρό σας να προσαρμοστεί στη νέα υφή ή γεύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μικτή διατροφή, να συνδυάσετε δηλαδή τον μητρικό θηλασμό 🤱 με βρεφικό γάλα 🍼. Στη συνέχεια, αυξήστε σταδιακά την ποσότητα της φόρμουλας. Αυτό θα βοηθήσει το μωρό σας να προσαρμοστεί στη νέα γεύση.

  • Προσπαθήστε να μιμηθείτε τον θηλασμό

    Όταν ταΐζετε το μωρό με μπιμπερό, προσπαθήστε να αναπαραστήσετε τον φυσικό τρόπο θηλασμού. Αφήστε το μωρό να πλησιάσει και να συλλάβει από μόνο του τη θηλή. Αποφύγετε να την εισάγετε απευθείας στο στόμα του, αντ’ αυτού, περιμένετε να ανοίξει το στοματάκι του, όπως συμβαίνει κατά το θηλασμό. Βεβαιωθείτε ότι το στοματάκι του είναι καλά προσκολλημένο στη θηλή όχι μόνο στην κορυφή, ενώ τα δυο χείλη του είναι ανεστραμμένα προς τα έξω, όπως συμβαίνει κατά το θηλασμό.

  • Κάντε διάλλειμα

    Μια χρήσιμη συμβουλή για να κάνετε το μωρό σας να πιεί το γαλατάκι του είναι να κάνετε διαλείμματα κατά τη σίτιση. Μπορεί να προσπαθήσει να καταπιεί πολύ γρήγορα ή να δυσκολεύεται να συνηθίσει τη γεύση, γι’ αυτό θα πρέπει έχετε υπομονή και να δώσετε χρόνο στο τάισμα του., Παρατηρήστε τις ενδείξεις του μικρού σας για το πότε θέλει ή δεν θέλει να φάει. Το διάλειμμα κατά τη διάρκεια της σίτισης είναι μια καλή στιγμή για να ρευτεί το μωρό σας.

  • Δοκιμάστε να προσφέρετε το γάλα σε διαφορετικές θερμοκρασίες.

    Κάποια μωρά προτιμούν το γάλα χλιαρό, άλλα σε θερμοκρασία δωματίου και άλλα πιο κρύο. Δοκιμάστε διάφορες θερμοκρασίες για να διαπιστώσετε τι αρέσει στο μωρό σας. Μια άλλη ιδέα είναι να ζεστάνετε ελαφρά τη θηλή πριν τη σίτιση (κάτω από ζεστό νερό), ώστε να μην είναι κρύα. Αντίθετα, κατά τη διάρκεια της οδοντοφυΐας, μπορεί να χρειαστεί να κρυώσετε τη θηλή στο ψυγείο πριν τη σίτιση. Πειραματιστείτε και προσαρμόστε την τεχνική σας ανάλογα με τις ανάγκες του μωρού σας.

  • Αλλάξτε τη θέση του φαγητού

    Κάποια μωρά προτιμούν να τρώνε σε διαφορετικές θέσεις. Δοκιμάστε να το ταΐσετε ενώ κρατιέται, ή σε διάφορες γωνίες, για να δείτε αν υπάρχει κάποια θέση που το κάνει να πίνει καλύτερα.

  • Δοκιμάστε διαφορετικά μπιμπερό

    Ορισμένα μωρά προτιμούν διαφορετικά μπιμπερό. Προσπαθήστε να δοκιμάσετε διαφορετικά σχέδια και μεγέθη μπιμπερό για να βρείτε αυτό που του αρέσει περισσότερο.

🍼 Το βρεφικό γάλα Kendamil χάρη στη μοναδική συνταγή του που περιέχει φυσικό λίπος από πλήρες γάλα, έχει μια φυσικά κρεμώδη γεύση, η οποία θα ξετρελάνει και το πιο απαιτητικό μωρό και εσείς σίγουρα θα την εκτιμήσετε! Το λίπος του πλήρους γάλακτος προσομοιάζει περισσότερο το λίπος του μητρικού γάλακτος σε σύνθεση και δομή από ότι τα φυτικά έλαια που προστίθενται στην πλειοψηφία των βρεφικών γαλάτων και έχει συνδεθεί με λιγότερο κλάμα και ευερεθιστότητα και πιο μαλακή σύσταση κοπράνων.

💙  Στη συνταγή μας χρησιμοποιούμε DHA φυτικής προέλευσης και όχι ιχθυέλαια, για τον λόγο αυτό το βρεφικό μας γάλα έχει υπέροχη μυρωδιά! Επιπλέον, η αποφυγή του ιχθυελαίου έχει ως αποτέλεσμα την δημιουργία γευστικότερου βρεφικού γάλακτος για το μικρό σας.

Ανακαλύψτε τις τρεις αγαπημένες σειρές Κendamil:


🌟Kendamil classic, φυσική επιλογή πλήρους γάλακτος
🌟Κendamil organic, βρεφικό γάλα με βιολογική πιστοποίηση
🌟Κendamil goat, κατσικίσιο βρεφικό γάλα για εύκολη πέψη

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας για πολύτιμες πληροφορίες και συμβουλές:

 

 🌸 Η ομάδα της Kendamil είναι δίπλα σε κάθε μαμά! Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ για κάθε απορία ή προβληματισμό 🌸

 

Σημαντική σημείωση: Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για το βρέφος. Πάντα να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας.

 

Χρήσιμες συμβουλές

Διάρροια σε βρέφη και νήπια

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να ανησυχείτε με διάφορα θέματα της καθημερινότητάς του ……όπως για παράδειγμα τα κακά του! Αν θεωρείτε ότι το μωρό σας κάνει συχνές και υδαρής κενώσεις, τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο. Η ομάδα μας έχει συγκεντρώσει για εσάς τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε αν το μωρό σας εμφανίζει διαρροϊκές κενώσεις.

Μητρικός Θηλασμός

Πως να φροντίσετε το στήθος σας κατά τον θηλασμό

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού θα παρατηρήσετε το στήθος σας να αλλάζει και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό! Στο άρθρο μας συγκεντρώσαμε τις συμβουλές που χρειάζεστε ώστε να φροντίσετε το στήθος σας και να απολαύσετε το μαγικό ταξίδι του θηλασμού.

Χρήσιμες συμβουλές

Πως να ταΐσετε το μωρό σας όταν ταξιδεύετε

Το να ταξιδεύεις με ένα μικρό μωρό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό και να σας αγχώνει, αλλά με λίγη προετοιμασία και μερικές δοκιμασμένες γονικές συμβουλές θα αναρωτιέστε γιατί δεν ταξιδέψατε νωρίτερα! Το κλειδί για το τάισμα του μωρού εν κινήσει είναι η σωστή οργάνωση και η γνώση των επιλογών σας όσον αφορά την προετοιμασία φαγητού και την αποστείρωση του εξοπλισμού σίτισης όταν λείπετε από το σπίτι. Στο άρθρο μας έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε!

Νέα

Kendamil – αγαπημένο του μωρού σας και δικό σας

Τα βρεφικά και νηπιακά γάλατα Kendamil μεγαλώνουν μωρά σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια. Χαιρόμαστε που μεγαλώνουμε και εμείς μαζί με τα μικρά σας! Είμαστε χαρούμενοι που αναγνωρίζετε την προσπάθειά μας και την υπεροχή της μοναδικής μας συνταγής. Τα σχόλια και οι κριτικές σας είναι ο λόγος για να συνεχίζουμε να παρασκευάζουμε προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας.

Μητρικός Θηλασμός

Μετά τον τοκετό: συμβουλές για τη νέα μαμά

Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σταθούμε δίπλα σε εσάς, τις νέες μανούλες και να σας προσφέρουμε μερικές πρακτικές συμβουλές για τη φροντίδα του εαυτού σας μετά τον τοκετό. Είναι μια ευκαιρία να φροντίσετε τον εαυτό σας με την ίδια αγάπη και φροντίδα που προσφέρετε στο μωρό σας. Οπότε, αγαπημένες μαμάδες, ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί και ας δημιουργήσουμε μια εμπειρία μητρότητας που θα αγαπήσετε και θα θυμάστε για πάντα 💖.

Διατροφή

Προκαλεί το φοινικέλαιο δυσκοιλιότητα στα βρέφη;

Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ως συστατικό των βρεφικών γαλάτων, όπως και άλλα φυτικά έλαια, σε μια προσπάθεια να καλύπτονται οι απαιτήσεις του μωρού σε λιπαρά οξέα. Είναι όμως το φοινικέλαιο καλό για την εντερική υγεία του μωρού σας; Ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις από την κατανάλωσή του; Διαβάστε όλα όσα θέλετε να μάθετε στο νέο Blog μας.

Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική και πιο ωφέλιμη τροφή για τα βρέφη. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή της μητέρας είναι αναγκαία για τη διατήρηση του θηλασμού. Η εισαγωγή βρεφικού γάλακτος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον θηλασμό. Συνιστάται να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας για τη διατροφή του μωρού σας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε βρεφικό γάλα να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του προϊόντος. Η σωστή χρήση του βρεφικού γάλακτος είναι σημαντική για την υγεία του μωρού σας.

Όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στην ιστοσελίδα σχετικά με τα βρεφικά γάλατα Kendamil παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς.