Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 45 €

Μετά τον τοκετό: συμβουλές για τη νέα μαμά

🌸 Νέα μαμά καλώς ήρθες 🌸

Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σταθούμε δίπλα σε εσάς, τις νέες μανούλες και να σας προσφέρουμε μερικές πρακτικές συμβουλές για τη φροντίδα του εαυτού σας μετά τον τοκετό. Είναι μια ευκαιρία να φροντίσετε τον εαυτό σας με την ίδια αγάπη και φροντίδα που προσφέρετε στο μωρό σας. Οπότε, αγαπημένες μαμάδες, ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί και ας δημιουργήσουμε μια εμπειρία μητρότητας που θα αγαπήσετε και θα θυμάστε για πάντα 💖.

Διατροφή και ενυδάτωση

Η ισορροπημένη διατροφή και η σωστή ενυδάτωση είναι ουσιώδεις για την ταχύτερη ανάρρωσή σας και την αύξηση της ενέργειάς σας, καθώς αντιμετωπίζετε την όμορφη πρόκληση της μητρότητας. Εδώ είναι μερικές συμβουλές για να σας βοηθήσουν να φροντίσετε τον εαυτό σας:

  • Φρούτα και λαχανικά
    Προσπαθήστε να ενσωματώσετε στη διατροφή σας ποικιλία φρούτων και λαχανικών. Μπορείτε να καταναλώνετε τα αγαπημένα σας φρούτα και λαχανικά σε κάθε γεύμα ή ως σνακ. Τα φρούτα και τα λαχανικά περιέχουν πολλές βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά που ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, βοηθούν στην ανάρρωση, βελτιώνουν τα επίπεδα ενέργειας και τη γενικότερη υγεία.

  • Δημητριακά
    Προτιμήστε δημητριακά ολικής άλεσης όπως ψωμί ολικής άλεσης, ρύζι και ζυμαρικά, τα οποία έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες. Οι φυτικές ίνες που περιέχονται σε αυτά τα δημητριακά βοηθούν στη ρύθμιση του πεπτικού συστήματος, στη μείωση του κινδύνου καρδιαγγειακών παθήσεων και στη διατήρηση σταθερών επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Επιπλέον, συμβάλλουν στην αύξηση της πληρότητας μετά το γεύμα και του αισθήματος κορεσμού.

  • Πρωτεΐνες
    Επιλέξτε τρόφιμα πλούσια σε πρωτεΐνη, όπως κοτόπουλο, ψάρι, φασόλια, αβοκάντο, αυγά και γιαούρτι, ώστε να εξασφαλίσετε την απαραίτητη πρωτεΐνη για την αναδόμηση των κυττάρων σας, την υποστήριξη της μυϊκής ανάπτυξης και της ανοσοποιητικής λειτουργίας.
  • Αποφύγετε τα Επεξεργασμένα Τρόφιμα
    Αποφύγετε τρόφιμα πλούσια σε επεξεργασμένα σάκχαρα και λιπαρά όπως αναψυκτικά, γλυκά και μπισκότα. Παράλληλα προσπαθήστε να περιορίστε την κατανάλωση τροφίμων με υψηλή περιεκτικότητα σε αλάτι. Προτιμήστε τρόφιμα με φυσική προέλευση και χαμηλά σε επεξεργασμένα συστατικά.
  • Ενυδάτωση
    Η ποσότητα νερού που χρειάζεστε καθημερινά επηρεάζεται από τις καιρικές συνθήκες, τη φυσική σας δραστηριότητα, την ηλικία και το βάρος σας, καθώς και από το αν είστε θηλάζουσα μητέρα. Μια καλή κατεύθυνση είναι να πίνετε περίπου 8 με 10 ποτήρια (περίπου 2 έως 2,5 λίτρα) νερό την ημέρα. Κατά τη διάρκεια της περιόδου που θηλάζετε, η ανάγκη για ενυδάτωση είναι ακόμα μεγαλύτερη λόγω της παραγωγής γάλακτος.


Ύπνος

Ο επαρκής ύπνος είναι πολύ σημαντικός για την ανάρρωση σας και την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος. Επιπλέον, ο καλός ύπνος συμβάλλει στη σταθεροποίηση της διάθεσης, τη μείωση του στρες και της ανησυχίας. Προσπαθήστε να ακολουθείτε το ωράριο ύπνου του μικρού σας, όσο αυτό είναι εφικτό, ώστε να ξεκουράζεστε και εσείς.

Ασκήσεις Kegel

Οι ασκήσεις Kegel βοηθούν στην ενδυνάμωση των μυών του πυελικού εδάφους που μπορεί να έχουν χαλαρώσει κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και της γέννας. Αυτές οι ασκήσεις μπορούν να βοηθήσουν στην αποφυγή ή τη μείωση της ανεπιθύμητης απώλειας ούρων, στη σύσφιξη του κόλπου και στη θεραπεία του περινέου.

Φροντίδα τραύματος

Εάν έχετε κάνει περινεοτομή ή είχατε κάποια εκδορά ή ρήξη κόλπου κατά τη διάρκεια του τοκετού, η φροντίδα και η ανάρρωσή σας θα πρέπει να είναι προσεκτικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες σας.

    • Ακολουθήστε τις οδηγίες του γιατρού σας
      Ακολουθήστε προσεκτικά τις οδηγίες του γιατρού σας για τη φροντίδα της περιοχής του τραύματος.
    • Αποφύγετε την καταπόνηση
      Αποφύγετε τις δραστηριότητες που μπορεί να επιβαρύνουν την περιοχή, όπως έντονη άσκηση και το σηκώσιμο βαριών αντικειμένων.
    • Λάβετε ανακούφιση για τον πόνο
      Εάν νιώθετε δυσφορία ή πόνο, συζητήστε με τον γιατρό σας για τις επιλογές ανακούφισης του πόνου.
    • Σωστή χρήση σερβιετών
      Η χρήση σερβιετών μπορεί να βοηθήσει στην αποφυγή της μόλυνση εξαιτίας μιας περινεοτομής ή τραύματος. Επιλέξτε απαλές σερβιέτες και αλλάξτε τις τακτικά, τουλάχιστον κάθε 4-6 ώρες. Καθαρίστε την περιοχή και αποφύγετε τη μακροχρόνια έκθεση σε υγρασία, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό. Αποφεύγετε τις σερβιέτες με άρωμα ή χημικά που ενδέχεται να ερεθίσουν το δέρμα.



    Ζητήστε βοήθεια και στήριξη

    Τέλος, μη φοβηθείτε να ζητήσετε βοήθεια και υποστήριξη από τους γύρω σας. Η νέα μητρότητα μπορεί να είναι πρόκληση και η υποστήριξη από το σύντροφό σας, την οικογένεια και τους φίλους σας είναι αναγκαία. Εάν αισθάνεστε υπερβολικά κουρασμένη ή αντιμετωπίζετε προβλήματα ψυχικής υγείας, μην διστάσετε να ζητήσετε τη βοήθεια από έναν επαγγελματία υγείας.

    Κάθε εμπειρία μητρότητας είναι μοναδική και διαφορετική για κάθε γυναίκα. Μην συγκρίνετε τον εαυτό σας με άλλες μητέρες και δώστε στον εαυτό σας τον χρόνο που χρειάζεται για να προσαρμοστεί στη νέα αυτή πραγματικότητα. Με αγάπη, φροντίδα και υποστήριξη, θα μπορέσετε να απολαύσετε κάθε στιγμή αυτής της μαγικής περιπέτειας που λέγεται μητρότητα .

    Μείνετε δυνατές και θυμηθείτε  ότι πάντα κάνετε το καλύτερο δυνατό για εσάς και το μωρό σας 💙. 

     

    Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα μας για πολύτιμες συμβουλές στο νέο ταξίδι της μητρότητας που ξεκινάει:

    Μικρές συναρπαστικές αλήθειες για τα νεογέννητα

    Συμβουλές επιβίωσης για νέους γονείς

    10 πράγματα που χρειάζεται κάθε νέος γονιός

     

    ✨ Η ομάδα της Kendamil είναι δίπλα σε κάθε μαμά! Επικοινωνήστε μαζί μας εδώ για κάθε απορία ή προβληματισμό 

     

    Χρήσιμες συμβουλές

    Διάρροια σε βρέφη και νήπια

    Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να ανησυχείτε με διάφορα θέματα της καθημερινότητάς του ……όπως για παράδειγμα τα κακά του! Αν θεωρείτε ότι το μωρό σας κάνει συχνές και υδαρής κενώσεις, τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο. Η ομάδα μας έχει συγκεντρώσει για εσάς τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε αν το μωρό σας εμφανίζει διαρροϊκές κενώσεις.

    Διατροφή

    Τι να κάνετε όταν το μωρό σας δεν πίνει το γάλα του

    Ως γονιός, η προτεραιότητά σας είναι να εξασφαλίσετε την υγεία και την ευτυχία του μωρού σας. Όμως, όταν το μωρό σας αρνείται να πιει το γάλα του, μπορεί να νιώσετε ανησυχία και αγωνία. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση με αγάπη, κατανόηση και ψυχραιμία.
    Η ομάδα της Kendamil έχει συγκεντρώσει χρήσιμες συμβουλές και tips που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτήν τη νέα πρόκληση.

    Μητρικός Θηλασμός

    Πως να φροντίσετε το στήθος σας κατά τον θηλασμό

    Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού θα παρατηρήσετε το στήθος σας να αλλάζει και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό! Στο άρθρο μας συγκεντρώσαμε τις συμβουλές που χρειάζεστε ώστε να φροντίσετε το στήθος σας και να απολαύσετε το μαγικό ταξίδι του θηλασμού.

    Χρήσιμες συμβουλές

    Πως να ταΐσετε το μωρό σας όταν ταξιδεύετε

    Το να ταξιδεύεις με ένα μικρό μωρό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό και να σας αγχώνει, αλλά με λίγη προετοιμασία και μερικές δοκιμασμένες γονικές συμβουλές θα αναρωτιέστε γιατί δεν ταξιδέψατε νωρίτερα! Το κλειδί για το τάισμα του μωρού εν κινήσει είναι η σωστή οργάνωση και η γνώση των επιλογών σας όσον αφορά την προετοιμασία φαγητού και την αποστείρωση του εξοπλισμού σίτισης όταν λείπετε από το σπίτι. Στο άρθρο μας έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε!

    Νέα

    Kendamil – αγαπημένο του μωρού σας και δικό σας

    Τα βρεφικά και νηπιακά γάλατα Kendamil μεγαλώνουν μωρά σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια. Χαιρόμαστε που μεγαλώνουμε και εμείς μαζί με τα μικρά σας! Είμαστε χαρούμενοι που αναγνωρίζετε την προσπάθειά μας και την υπεροχή της μοναδικής μας συνταγής. Τα σχόλια και οι κριτικές σας είναι ο λόγος για να συνεχίζουμε να παρασκευάζουμε προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας.

    Διατροφή

    Προκαλεί το φοινικέλαιο δυσκοιλιότητα στα βρέφη;

    Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ως συστατικό των βρεφικών γαλάτων, όπως και άλλα φυτικά έλαια, σε μια προσπάθεια να καλύπτονται οι απαιτήσεις του μωρού σε λιπαρά οξέα. Είναι όμως το φοινικέλαιο καλό για την εντερική υγεία του μωρού σας; Ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις από την κατανάλωσή του; Διαβάστε όλα όσα θέλετε να μάθετε στο νέο Blog μας.

    Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική και πιο ωφέλιμη τροφή για τα βρέφη. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή της μητέρας είναι αναγκαία για τη διατήρηση του θηλασμού. Η εισαγωγή βρεφικού γάλακτος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον θηλασμό. Συνιστάται να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας για τη διατροφή του μωρού σας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε βρεφικό γάλα να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του προϊόντος. Η σωστή χρήση του βρεφικού γάλακτος είναι σημαντική για την υγεία του μωρού σας.

    Όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στην ιστοσελίδα σχετικά με τα βρεφικά γάλατα Kendamil παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς.