Δωρεάν Μεταφορικά για παραγγελίες άνω των 45 €

Πως να ταΐσετε το μωρό σας όταν ταξιδεύετε

Το να ταξιδεύεις με ένα μικρό μωρό μπορεί να φαίνεται τρομακτικό και να σας αγχώνει, αλλά με λίγη προετοιμασία και μερικές δοκιμασμένες γονικές συμβουλές θα αναρωτιέστε γιατί δεν ταξιδέψατε νωρίτερα! Το κλειδί για το τάισμα του μωρού εν κινήσει είναι η σωστή οργάνωση και η γνώση των επιλογών σας όσον αφορά την προετοιμασία φαγητού και την αποστείρωση του εξοπλισμού σίτισης όταν λείπετε από το σπίτι. Στο άρθρο μας έχουμε συγκεντρώσει όλα όσα χρειάζεται να ξέρετε! 💡

Πως να ταΐσετε το μωρό εν κινήσει;

Είτε το μωρό σας θηλάζει αποκλειστικά, είτε με μικτή διατροφή, είτε με βρεφικό γάλα, έχουμε τις συμβουλές που θα χρειαστείτε για να το ταΐσετε χωρίς άγχος ενώ ταξιδεύετε.

 

Συμβουλές για να ταΐσετε το μωρό σας με βρεφικό γάλα καθώς ταξιδεύετε👶 🍼

  • Εάν ταξιδεύετε με αεροπλάνο μαζί με το μικρό σας, μπορείτε να έχετε στη χειραποσκευή γάλα (σε σκόνη) καθώς και αποστειρωμένο νερό σε ένα μικρό θερμός. Μπορείτε επίσης να έχετε όσο βρεφικό γάλα χρειαστείτε για το ταξίδι στις παραδοτέες αποσκευές σας. Δεν υπάρχει νόμιμος περιορισμός για το πόσα βρεφικά γάλατα μπορείτε να πακετάρετε, αλλά προτείνουμε να ελέγξετε με το αεροδρόμιο την ποσότητα εάν πρόκειται για πολλά τεμάχια.
  • Όταν ταξιδεύετε, καλό είναι να έχετε πάντα μαζί σας επιπλέον γάλα σε περίπτωση που υπάρξουν καθυστερήσεις, ακυρώσεις και απρογραμμάτιστες στάσεις. Υπολογίστε, λοιπόν, πόσο βρεφικό γάλα θα χρειαστείτε για τα ταξίδια/ταξίδι σας και πακετάρετε λίγο επιπλέον.
  • Θυμηθείτε να έχετε μαζί σας αποστειρωμένα μπιμπερό για να ετοιμάσετε το γάλα επάνω στο αεροπλάνο/ στο τρένο / στο αυτοκίνητο ή όταν περιμένετε.
  • Δείτε πώς μπορείτε να προετοιμάσετε εύκολα το γάλα του μικρού σας όταν ταξιδεύετε: έχετε μαζί σας ένα θερμός με αποστειρωμένο ζεστό νερό, ένα αποστειρωμένο μπιμπερό και ένα μικρό δοχείο στο οποίο θα έχετε μετρήσει συγκεκριμένο αριθμό μεζούρων γάλακτος ανάλογα με το μέγεθος του γεύματος που κάνει το μωρό σας. Όταν θέλετε να φτιάξετε γάλα, ρίξτε το ζεστό νερό στο μπιμπερό, προσθέστε το βρεφικό γάλα σε σκόνη και ανακινήστε. Μπορεί να χρειαστεί να αφήσετε το γάλα να κρυώσει στη θερμοκρασία του σώματος πριν το δώσετε στο μωρό. Να ελέγχετε πάντα τη θερμοκρασία του γάλακτος πριν το δώσετε στο μωρό, ρίχνοντας 1-2 σταγόνες στο εσωτερικό του καρπού σας.

 

Συμβουλές για να θηλάσετε το μωρό ενώ ταξιδεύετε 🤱👩🏻‍🍼

  • Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, το μητρικό γάλα μπορεί να συσκευαστεί στις αποσκευές σας σε δοχεία των 2 λίτρων ή σε μικρά σακουλάκια των 100ml για να το έχετε μαζί σας. Για να διατηρήσετε το μητρικό γάλα δροσερό, μπορείτε να έχετε ορισμένες παγοκύστες στην χειραποσκευή σας. Δεν μπορείτε να μεταφέρετε κατεψυγμένο μητρικό γάλα μαζί σας στις χειραποσκευές σας.
  • Αν ταξιδεύετε στο εξωτερικό, πολλά αεροδρόμια στην Ευρώπη διαθέτουν ένα ειδικό «δωμάτιο σίτισης» για τις μητέρες που θηλάζουν. Μπορείτε να ζητήσετε περισσότερες πληροφορίες από το αεροδρόμιο, ανάλογα με τον προορισμό σας.
  • Θηλάστε το μωρό σας παντού . Ο θηλασμός σε δημόσιους χώρους προστατεύεται από τον νόμο, ο οποίος αναφέρει ότι είναι αντίθετη με το νόμο η δυσμενής μεταχείριση μιας γυναίκας επειδή θηλάζει. Θηλάστε το μωρό σας – δεν υπάρχει πιο όμορφο πράγμα.
  • Ο θηλασμός είναι στην πραγματικότητα και ένας πολύ καλός τρόπος για να παρηγορήσετε το μωρό σας όταν ταξιδεύετε. Δεν χρειάζεται να κρατάτε το θηλασμό για τα γεύματα, σκεφτείτε να θηλάσετε το μωρό σας για να το ηρεμήσετε σε στιγμές ανησυχίας, όπως για παράδειγμα κατά την απογείωση ή προσγείωση πτήσης ή κατά τη διάρκεια θορυβωδών ήχων και κινήσεων.

 

Τάισμα εν κινήσει την περίοδο του απογαλακτισμού 🥣

  • Εάν το μικρό σας έχει ήδη ξεκινήσει να σιτίζεται με τρόφιμα, θυμηθείτε να έχετε μαζί σας το πρωινό του και τα σνακ που προτιμάει. Η διαχείριση της ταλαιπωρίας που προκαλείται από τα ταξίδια είναι ήδη δύσκολη, πόσο μάλλον αν προσφέρετε νέες και διαφορετικές τροφές στο μωρό σας με τις οποίες δεν είναι εξοικειωμένο, μπορεί να κάνει τα πράγματα χειρότερα. Για να γλιτώσετε από τυχόν εκρήξεις και κλάμα, συνιστούμε να έχετε μαζί σας γεύματα που το μωρό σας προτιμάει. Προτιμήστε σνακ που δεν αλλοιώνονται από τις αλλαγές θερμοκρασίας ή που δεν χρειάζονται ψυγείο. Επίσης, καλό είναι να έχετε μαζί σας μερικά κλιπ σφράγισης τροφίμων για να διατηρείτε τη σακούλα αεροστεγή μεταξύ των γευμάτων.
  • Εάν ταξιδεύετε με το μικρό σας με αεροπλάνο, μπορείτε να έχετε μαζί σας βρεφικά τρόφιμα στη χειραποσκευή σας, καθώς και σε οποιεσδήποτε αποσκευές σκοπεύετε να κάνετε check-in.
  • Απαραίτητα είδη για να ταΐσετε το μωρό σας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού: Φροντίστε να έχετε μαζί σας ένα μπολ, δύο βρεφικά κουτάλια και μερικές σαλιάρες σιλικόνης που μπορούν εύκολα να σκουπιστούν.
  • Όσον αφορά την προσφορά παιδικών γευμάτων σε καφετέριες και εστιατόρια στα οποία μπορεί να σταματήσετε, πάντα να προσέχετε την περιεκτικότητα σε αλάτι, ζάχαρη και κορεσμένα λιπαρά. Επιπλέον, προσέξτε τα άψητα φρούτα και λαχανικά, τα οποία μπορεί να μην έχουν πλυθεί καλά.

Λίστα με τα βασικά πράγματα που πρέπει να έχετε μαζί σας για να ταΐσετε το μωρό σας εν κινήσει: 📋

📌Γάλα σε σκόνη, όπως το Kendamil 2 classic, καταμερισμένο σε γεύματα (σε μικρά δοχεία) + 2 επιπλέον γεύματα για πιθανές στάσεις / καθυστερήσεις

📌Αρκετά αποστειρωμένα μπιμπερό, ώστε να καλύψουν τον αριθμό των γευμάτων που χρειάζεται το μωρό κατά το ταξίδι σας

📌Θερμός με αποστειρωμένο ζεστό νερό

📌Σαλιάρα και μουσελίνα

📌Βρεφικά μαντηλάκια για να σκουπίσετε το μωράκι σας όποτε χρειαστεί

📌Πλαστική σακούλα για σκουπίδια, λερωμένα κουτάλια ή λερωμένες σαλιάρες

📌Δοχεία με βρεφική κρέμα και βρεφικό κουτάλι

📌Μη ευπαθή σνακ απογαλακτισμού μωρών (π.χ. μπισκότα)

 

Ελπίζουμε το άρθρο μας να έχει όλα όσα χρειάζεστε για να ξεκινήσετε αύριο κιόλας το πρώτο ταξίδι με το μικρό σας. ✈️🚗🗺️🧳

Η ομάδα της Kendamil είναι πάντα δίπλα σας. Γονείς είμαστε και εμείς και καταλαβαίνουμε ! ❤️

Αν έχετε μία ερώτηση επικοινωνήστε μαζί μας!

 

Σημαντική σημείωση: Το βρεφικό γάλα είναι η ιδανική τροφή για το βρέφος και θα πρέπει να προτιμάται για όσο το δυνατόν περισσότερο.

Χρήσιμες συμβουλές

Διάρροια σε βρέφη και νήπια

Δεν είναι λίγες οι φορές που μπορεί να ανησυχείτε με διάφορα θέματα της καθημερινότητάς του ……όπως για παράδειγμα τα κακά του! Αν θεωρείτε ότι το μωρό σας κάνει συχνές και υδαρής κενώσεις, τότε διαβάζετε το σωστό άρθρο. Η ομάδα μας έχει συγκεντρώσει για εσάς τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζετε αν το μωρό σας εμφανίζει διαρροϊκές κενώσεις.

Διατροφή

Τι να κάνετε όταν το μωρό σας δεν πίνει το γάλα του

Ως γονιός, η προτεραιότητά σας είναι να εξασφαλίσετε την υγεία και την ευτυχία του μωρού σας. Όμως, όταν το μωρό σας αρνείται να πιει το γάλα του, μπορεί να νιώσετε ανησυχία και αγωνία. Είναι σημαντικό να αντιμετωπίσετε αυτήν την κατάσταση με αγάπη, κατανόηση και ψυχραιμία.
Η ομάδα της Kendamil έχει συγκεντρώσει χρήσιμες συμβουλές και tips που θα σας βοηθήσουν να αντιμετωπίσετε αυτήν τη νέα πρόκληση.

Μητρικός Θηλασμός

Πως να φροντίσετε το στήθος σας κατά τον θηλασμό

Κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του θηλασμού θα παρατηρήσετε το στήθος σας να αλλάζει και αυτό είναι απόλυτα φυσιολογικό! Στο άρθρο μας συγκεντρώσαμε τις συμβουλές που χρειάζεστε ώστε να φροντίσετε το στήθος σας και να απολαύσετε το μαγικό ταξίδι του θηλασμού.

Νέα

Kendamil – αγαπημένο του μωρού σας και δικό σας

Τα βρεφικά και νηπιακά γάλατα Kendamil μεγαλώνουν μωρά σε όλη την Ελλάδα τα τελευταία 3 χρόνια. Χαιρόμαστε που μεγαλώνουμε και εμείς μαζί με τα μικρά σας! Είμαστε χαρούμενοι που αναγνωρίζετε την προσπάθειά μας και την υπεροχή της μοναδικής μας συνταγής. Τα σχόλια και οι κριτικές σας είναι ο λόγος για να συνεχίζουμε να παρασκευάζουμε προϊόντα υψηλών προδιαγραφών και ποιότητας.

Μητρικός Θηλασμός

Μετά τον τοκετό: συμβουλές για τη νέα μαμά

Σε αυτό το άρθρο, θέλουμε να αφιερώσουμε λίγο χρόνο για να σταθούμε δίπλα σε εσάς, τις νέες μανούλες και να σας προσφέρουμε μερικές πρακτικές συμβουλές για τη φροντίδα του εαυτού σας μετά τον τοκετό. Είναι μια ευκαιρία να φροντίσετε τον εαυτό σας με την ίδια αγάπη και φροντίδα που προσφέρετε στο μωρό σας. Οπότε, αγαπημένες μαμάδες, ας ξεκινήσουμε αυτό το ταξίδι μαζί και ας δημιουργήσουμε μια εμπειρία μητρότητας που θα αγαπήσετε και θα θυμάστε για πάντα 💖.

Διατροφή

Προκαλεί το φοινικέλαιο δυσκοιλιότητα στα βρέφη;

Το φοινικέλαιο χρησιμοποιείται στη βιομηχανία ως συστατικό των βρεφικών γαλάτων, όπως και άλλα φυτικά έλαια, σε μια προσπάθεια να καλύπτονται οι απαιτήσεις του μωρού σε λιπαρά οξέα. Είναι όμως το φοινικέλαιο καλό για την εντερική υγεία του μωρού σας; Ποιες μπορεί να είναι οι επιπτώσεις από την κατανάλωσή του; Διαβάστε όλα όσα θέλετε να μάθετε στο νέο Blog μας.

Το μητρικό γάλα είναι η ιδανική και πιο ωφέλιμη τροφή για τα βρέφη. Η σωστή και ισορροπημένη διατροφή της μητέρας είναι αναγκαία για τη διατήρηση του θηλασμού. Η εισαγωγή βρεφικού γάλακτος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τον θηλασμό. Συνιστάται να συμβουλεύεστε τον παιδίατρό σας για τη διατροφή του μωρού σας. Σε περίπτωση που χρησιμοποιείτε βρεφικό γάλα να ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες που αναγράφονται στην συσκευασία του προϊόντος. Η σωστή χρήση του βρεφικού γάλακτος είναι σημαντική για την υγεία του μωρού σας.

Όλες οι πληροφορίες που περιέχονται στην ιστοσελίδα σχετικά με τα βρεφικά γάλατα Kendamil παρέχονται μόνο για εκπαιδευτικούς και ενημερωτικούς σκοπούς.